Team

FERENCZ Marcel

Ferencz Marcel habil, DLA (1970)

Ybl Miklós-díjas és Pro Architectura-díjas építész

A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1997-ben szerzett diplomát. 1999 és 2004 között az egyetem Rajzi és Formaismereti Tanszékének tanársegédjeként szabadkézi rajzot oktatott, a rajzolásról írta DLA-értekezését. 2010-ben a 12. Velencei Építészeti Biennálén a Magyar Pavilon BorderLINE Architecture című kiállításának vezető építésze volt. 2014-től a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. 2015-től a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán egyetemi tanár. A NAPUR Architect vezető tervezője és ügyvezetője. A budapesti Duna Aréna tervezésért 2017-ben megkapta a Tierney Clark-díjat. 2016-ban irodájával megnyerte az új Néprajzi Múzeum tervezésére kiírt nemzetközi tervpályázatot. A Liget Budapest Projekt keretében tervezett épület 2018-ban elnyerte az International Property Awards European Best Public Building és a World’s Best Architecture díjait. A NAPUR Architect pályázatnyertes munkája a budapesti Nemzeti Atlétikai Stadion (2023-ban készül el) és a Mathias Corvinus Collegium központi épületének terve.

www.napur.hu

Kondor-Szilágyi Mária PhD (1975)

művészettörténész, kurátor

2003-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán orosz szakon, 2004-ben pedig művészettörténet szakon végzett. Az egyetem Orosz irodalom és irodalomkutatás című doktori programjában 2014-ben szerzett doktori címet. 2003–2004 között a budapesti Ernst Múzeumban dolgozott. 2013 óta a budapesti Műcsarnok munkatársa, 2019-től vezető kurátora. Számos nemzetközi és hazai kiállítás szervezésében vett részt. Rendszeresen publikál és konferenciákon szerepel. Kutatási területe a különböző művészeti ágak és műfajok közötti átmenetek vizsgálatának lehetősége.

Mátrai Péter, DLA (1948)

Ybl Miklós-díjas és Pro Architectura-díjas építész, zeneszerző

1973-ban szerzett építész tervező–művész diplomát a Magyar Iparművészeti Főiskolán. 1980 óta több egyetemen tanít építészeti tervezést. Az 1990-es évek elejétől foglalkozik elektronikus zenével, hangi, zenei kísérletekkel, elektroakusztikus zeneművek komponálásával, előadásával, a zene és a vizuális művészetek közötti kapcsolatok új lehetőségeinek kutatásával. 1991 és 2002 között vezette az iparművészeti egyetemen az általa alapított Elektroakusztikus Multimédia Stúdiót, s tanította a Kreatív hang című tantárgyat. Hangszerei kezdetben szintetizátorok, samplerek, valamint különféle billentyűs, fúvós és ütős kontrollerek voltak. Az utóbbi években hangszerként szinte kizárólag iPhone-okat és iPad-eket használ, kisebb perkusszív hangszerekkel kiegészítve. Több színházi és mozdulatművészeti előadáshoz szerzett zenét, hangperformanszaival számos művészeti kiállításon működött közre, melyekhez gyakran konstruált helyspecifikus térinstallációt és hangkeltő eszközöket.

Z. Halmágyi Judit, DLA (1962)

Pro Architectura-díjas építész, designer, urbanista

A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán szerzett diplomát 1986-ban, és 1994-ig a LAKÓTERV-ben Virág Csaba műtermében dolgozott tervezőként. 1993–1994-ben a budapesti EXPO ’95 tervezőcsapatának tagja, 1994 és 2000 között a Virág Csabával közös tervezőiroda építésze volt. 1994 óta tanít, jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem Építészet és Design Tanszékének oktatója. 2001–2008 között az Erick van Egeraat Associated Budapest vezető tervezője volt. 2001-től saját irodát vezet (ZHJ Architects). 2007-ben DLA fokozatot szerzett. Kutatási területe az építészet mint valamennyi érzékszervre ható alkotás.

zhj.hu

Haász Ferenc (1969)

világítástervező

Villamos üzemmérnökként végzett a budapesti Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán 1991-ben. Tervezőként közel nyolcszázötven világítástervezési projektben vett részt. 2017-ben alapította a Madebylight Zrt.-t, ahol vezető tervezőként dolgozik. Építészeti világítást oktat, és számos konferencián tartott előadást. Kiállításokhoz kapcsolódó fontosabb világítástervezései az utóbbi években: Érseki Palota (Eger), Festetics-kastély (Keszthely), Magyar Zene Háza (Budapest), Néprajzi Múzeum (Budapest), Kiscelli Múzeum (Budapest), Mindszentyneum (Zalaegerszeg), Robert Capa állandó kiállítás (Budapest), Aquincumi Múzeum (Budapest), Munkácsy Mihály Múzeum (Békéscsaba), Városháza (Kecskemét).

www.madebylight.eu